Wat anderen zeggen

Zie voor referenties ook linked in.

Chantal heeft een heldere aanpak. Als team wilden wij een betere samenwerking mede omdat doelstellingen van het team niet werden behaald. Voordat Chantal aan de slag ging met het team, heeft ze eerst de belangen van de teamleden en onze organisatie onderzocht en in kaart gebracht. Tijdens de teamsessies bracht ze haar waarnemingen in om teamleden bewust te maken van hun eigen handelen. Het feedback geven en ontvangen werd actief geoefend met als resultaat dat er binnen het team een gedragsverandering teweeg is gebracht. Doelstellingen van het team worden gerealiseerd en ook de onderlinge sfeer is verbeterd. Chantal stimuleert zelfverantwoordelijkheid door teamleden zelf stappen te laten nemen. Wat gaan we doen en hoe gaan we dat dan aanpakken? Ik voel me hierbij veilig, gehoord en gezien door Chantal.”

 Teamlid van een inkoopteam bij een waterleidingmaatschappij waar Chantal als teamcoach is ingezet

 


“Dank voor dit lastige traject en jullie ondersteuning hierin zodat duidelijk is geworden dat dit niet meer te handhaven was binnen ons team.”

 Teamlid bij een groepsmediation van een GGD (met co-mediator Astrid Kraag)


 

“Bij start van dit traject heb ik er enorm tegenop gezien om hier aan te starten. Wetende dat er zaken ‘bekend’ worden/ naar boven komen die ik lange tijd verborgen heb gehouden. Nu we een hele tijd verder zijn heb ik het traject tot nu toe als prettig ervaren.  Dit heeft te maken met de aanpak van Chantal, rust en ik als persoon in mijn waarde gelaten. Bij elke afspraak was er de veiligheid om persoonlijke en zakelijke zaken te bespreken. In dit traject heb ik de bewustwording gekregen dat het niet verder kon zoals ik dat de laatste 10 jaar heb gedaan.  Gelukkig heb ik tijdens de sessies handvatten gekregen die me tot op de dag van vandaag veel hulp bieden.”

 Directeur MBO met stressklachten


 

Ik heb het traject ervaren als intensief en leerzaam. Chantal heeft mij handvatten geboden die ik, wanneer ik ze goed gebruik, de rest van mijn leven kan gebruiken om mezelf te spiegelen wanneer ik mezelf weer eens voorbij loopt en bij voorkeur kan gebruiken om te voorkomen dat ik mezelf voorbij loop.”

 Operations director met stressklachten